Kretingos gatves užtvindė gaisro dūmai – tarnybos perspėja gyventojus, kad tai gali kenkti sveikatai

Didžiulis gaisras trečiadienio vakarą įsišėlo Kretingoje. Miesto gtaves užtvindė dūmai, o grumtis su liepsnomis suvažiavo gausios ugniagesių pajėgos. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras perspėjo gyventojus, kad gaisro dūmai gali būti būti pavojingi.

 Gaisras.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
 Gaisras.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
 Kilus gaisrui, dūmai užtvindė Kretingos gatves.<br> Stop kadrai iš vaizdo medžiagos, esančios Facebook/Kretingos reidai 2
 Kilus gaisrui, dūmai užtvindė Kretingos gatves.<br> Stop kadrai iš vaizdo medžiagos, esančios Facebook/Kretingos reidai 2
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-24 18:13, atnaujinta 2024-04-24 20:12

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, pranešimas apie gaisrą medžio apdirbimo įmonėje Kretingoje gautas apie 16 val. 26 min. 

Atvykę į Klaipėdos g. gelbėtojai pastatus rado degančius atvira liepsna. Pirmiesiems ugniagesiams į pagalbą išsiųstas pastiprinimas. Gesinti gaisro suvažiavo gausios pajėgos – įvykio vietoje dirbo ne mažiau kaip aštuoniais gaisriniais automobiliais atvykę gelbėtojai.

„Kol kas pranešimų apie nukentėjusius žmones negavome, vyksta intensyvūs gesinimo darbas. Gaisras dar nėra lokalizuotas“, – apie 18 val. lrytas.lt informavo ugniagesiai.

Galiausiai apie 19 val. 44 min. gaisras buvo lokalizuotas, ugnies plitimas buvo sustabdytas. 

Kilus gaisrui tiršti dūmai užtvindė aplinkines Kretingos gatves. Kaip teigia liudininkai, vietomis matomumas dėl dūmų buvo itin prastas.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad imonėje „Imedeksa“ kilusio gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai.

„Jei esate lauke ir matote tamsius dūmus, užuodžiate specifinį kvapą, pasitraukite į priešvėjinę pusę – t.y. kad vėjas neneštų dūmų į jus. Arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų.

Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti. Jei turite šulinius, juos uždenkite ir nenaudokite jų vandens maistui. Nepalikite lauke gyvūnų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus.

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Primename – teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos“, – rašoma NVSC pranešime.

Apie galimą pavojų žmonių sveikatai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė ir Kretingos rajono savivaldybė.

„Dėl kilusio gaisro UAB „Imedeksa“ bei galimos oro taršos, Kretingos gyventojai, gyvenantys greta Klaipėdos gatvės, vadinamoje Lapyno teritorijoje, „Draugystės“ soduose bei teritorijose aplink, prašomi uždaryti namų langus, laikinai išjungti rekuperacines sistemas bei vengti buvimo gryname ore“, – socialiniame tinkle pranešė savivaldybė.

Savivaldybė taip pat informavo, kad vykstant gaisro gesinimo darbams draudžiamas automobilių eismas Klaipėdos g. Taip pat, jei nėra būtinybės, prašoma nevažiuoti Šventosios g. bei pasirinkti kitus kelionės maršrutus.

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad AAD laboratorija išvyko paimti aplinkos oro ėminius bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų.

„Taip pat rengiama artimiausių valandų teršalų sklaidos prognozė, kuri parodys galimą teršalų sklaidą ir poveikio zoną, t.y. kurioje teritorijoje gali būti padidėjusi teršalų koncentracija ore. Situacija stebima, visuomenė bus operatyviai informuojama gavus naujausius oro kokybės tyrimų duomenis“, – rašoma AAD pranešime.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.